Birgitte Søiland jobber som seniorrådgiver i Addovation

Birgitte Søiland

Stilling ved Addovation : Seniorkonsulent.

Spesialitetsområde: Spesialist i IFS Finance med erfaring i IFS HR & Project.

Bakgrunn: Utdannet bedriftsøkonom fra Norges Handelshøyskole og Norsk Bankakademi. Birgitte har jobbet som søknadskonsulent i IFS, og før hun begynte i Addovation jobbet hun som regnskapssjef og prosjektkontroller i Agility Group.

Jobber hos Addovation - Birgitte Søiland

Jeg hadde nylig en prat med Birgitte Søiland, som har jobbet på vårt Drammens-kontor siden 2019. Jeg fikk stille henne et par spørsmål om hvordan det er å jobbe i Addovation.

Sigrid Marie Saastad er markedssjef i Addovation

Av Sigrid Marie Saastad

Markedssjef, Addovation

Så Birgitte, hva er din rolle i Addovation?

Jeg jobber som seniorkonsulent og mitt kompetanseområde er økonomi. Jeg jobber med implementerings-, oppgraderings- og support prosjekter. Senest var jeg involvert i et oppgraderingsprosjekt for et av Norges ledende høyteknologiske produksjonsbedrifter. Jeg var ansvarlig for økonomi-, HR- og prosjektmodulene.

Jeg er også med på å justere de interne økonomiprosessene våre slik at de passer til vår voksende organisasjon og gjør dem jevnere og mer effektive. For å sikre at vi utveksler kunnskap og erfaring mellom konsulentene, er jeg også teamleder for finansnettverksgruppen - en del av et internt initiativ kalt Competency Networks.

Hva er den beste delen av å være ERP Business Consultant?

Utvilsomt å hjelpe kundene våre med å gjøre kjedelige finansieringsrutiner mer effektive! Jeg elsker å vise regnskapsførere hvordan de med noen få enkle trinn kan automatisere sine daglige rutiner. Med IFS Applications , har du muligheten til å automatisere så mange prosesser. For eksempel hjalp jeg nylig en av våre kunder med å sette opp automatisk forhåndsutlevering for sine leverandører - noe som virkelig sparte tid for dem. Med IFS Applications du slipper nesten å registrere kuponger manuelt - det kan stort sett gjøres automatisk!

Ved å ha erfaring fra begge sider av bordet, være både konsulent og regnskapsfører, kan jeg ærlig si at jeg aldri kan forestille meg å gå tilbake til rollen som regnskapsfører igjen. Å kunne hjelpe andre med å øke effektiviteten er så mye mer meningsfylt for meg.

I dag begynte jeg å løse en support sak som var veldig komplisert, så det ga meg et stort løft! Jeg har hovedsakelig jobbet med ingeniørkunder, men dette var relatert til produksjon, så jeg måtte grave dypt og undersøke før jeg løste det. Nå er kunden veldig fornøyd også!

Hva vil du si er de største fordelene med IFS Finance sammenlignet med andre systemer?

Jeg ser på IFS Finance-modulen som en stor hjerne som du har kontroll over. Hjernen kan settes opp og konfigureres til det du vil at den skal gjøre. Den har kontroll over og er integrert med de andre modulene i systemet, noe som gjør den til en av de beste og multifunksjonelle økonomiløsningene i markedet.

Selvfølgelig kan det oppfattes som komplisert, men når du først forstår mekanismene og regnskapsreglene, vil du få store fordeler. Som økonomikonsulent får jeg lære andre hvordan jeg får mest mulig ut av IFS Finance, og jeg synes det er veldig givende. Spesielt når jeg kan vise kundene våre analysene og konsolideringsrapportene som systemet kan generere.

Hva blir de store ERP-trendene innen finans i år? Noen spådommer?

Vel, det er et vanskelig spørsmål. På toppen av hodet mitt måtte jeg si Forretningsplanlegging - en ny måte å budsjettere på som ble introdusert i IFS Applications 10. Vi har allerede demonstrert dette for en kunde, og de likte det de så!

Så, hva er det beste med å jobbe i Addovation?

For meg er en av de beste tingene at jeg får mange utfordringer og sjansen til å lære nye ting. Jeg får også tid til å grave i materialet og sørge for at jeg forstår det fullt ut, slik at jeg kan lære andre. Og selvfølgelig elsker jeg at jeg har flotte kolleger jeg kan stille spørsmål hvis jeg trenger hjelp med noe. Å ha tilgang til så mange eksperter og deres kompetanse er stor. Vi har en veldig verdifull lagånd i Addovation. Ikke bare blant konsulentene, men over hele organisasjonen. Selv om vi vokser, klarer vi fortsatt å holde det 'nede på jorden' der alle er like viktige.

Takk til Birgitte for en veldig inspirerende prat!

Vil du vite mer om IFS Applications eller IFS Finance? Eller kanskje du vil vite mer om våre ledige stillinger eller følge oss på sosiale medier?

Følg oss på LinkedIn

Følg oss på Facebook