Matilda Arnell jobber som seniorkonsulent i Addovation

Matilda Arnell

Stilling i Addovation : Bedriftskonsulent i Addovation siden april 2020. Jobber fra vårt Stockholm-kontor

Spesialitetsområde: spesialisert i Supply Chain, men er også kjent med de fleste deler av systemet og har erfaring som løsningsarkitekt.

Bakgrunn: Bedriftskonsulent og prosjektleder innen supply chain-området, tidligere jobbet i IFS, Evry og Relex Solutions.

Jeg hadde nylig en prat med Matilda Arnell, som har jobbet på vårt Stockholm-kontor siden april i år. Jeg måtte stille henne et par spørsmål om hvordan det er å jobbe i Addovation.

Sigrid Marie Saastad er markedssjef i Addovation

Av Sigrid Marie Saastad

Markedssjef, Addovation.

Så Matilda, hva er din rolle i Addovation?

Jeg jobber som bedriftskonsulent og spesialiseringsområdet mitt er Supply Chain Management, inkludert lagerstyring, påfyll og etterspørselsplanlegging. For tiden jobber jeg med et av Sveriges største familieeide trevirksomheter, og hjelper dem med å implementere Supply Chain-modulen i IFS Applications . Jeg jobber også med andre kunder som hjelper dem med å forbedre ERP-systemene sine på forskjellige områder.

Men rollen min her i selskapet er også variert. Et eksempel er at jeg er involvert i å kjøre webinarer som viser brukere av IFS Applications hvordan de kan jobbe smartere og mer effektivt!

Hva er den beste delen av å være ERP Business Consultant?

Jeg liker veldig godt at jeg får brukt evnene mine som en problemløser. Spesielt når det gjelder å støtte og forenkle forretningsprosesser ved å bruke et ERP-system. Selv om ERP er veldig teknisk, er det avgjørende at du vurderer kunden og deres forretningsprosesser systemet er der for support når du leter etter løsninger.

Samtidig krever å løse problemer engasjement. Jeg liker at jeg får dykke inn i et problem, søke etter løsninger, teste og deretter lære andre!

Jeg har en Business Degree, og jeg er ikke ingeniør. Først tenkte jeg at dette kanskje holdt meg tilbake, men nå føler jeg at kompetansen og ferdighetene mine til å tenke logisk, strømlinjeforme og organisere passer veldig bra med å være konsulent.

Har du opplevd arbeidsutfordringer knyttet til pandemien på noen måte?

Nei, det kan jeg ikke si. Med dagens kommunikasjonsplattformer har jeg ingen problemer med å følge opp kunder eller få jobben gjort. Noen ganger er det selvfølgelig bedre å være i samme rom, brainstorme og bruke en tavle, men heldigvis kan vi justere og sørge for at vi kan tilby de samme tjenestene til våre kunder som før pandemien.

For unge fagpersoner, hva er ditt beste råd for å lykkes som ERP-konsulent?

Mitt råd er at du må være drevet. Du må våge å gå inn i prosjekter og områder som er ukjente for deg, og du må legge vekt på å lære og tilegne deg ny kunnskap. Ikke vike unna ting som er ukjent!

Du trenger også tålmodighet. ERP-prosesser er vanligvis enorme og komplekse, og ingen vet 'alt'. Det er det som er så bra med å være ERP-konsulent. Du slutter aldri å lære. Nye kunder, nye versjoner av programvaren, nye utfordringer!

Sist men ikke minst, du må også være nysgjerrig. Slutt aldri å stille spørsmål. Spør kundene om deres forretningsprosesser og vis dem at du er interessert, og du vil lære samtidig. Still spørsmål til kollegene dine og bygg nettverket ditt. Undersøk og test forskjellige løsninger og scenarier, og sørg for at du blir kjent med løsningen.

Så, hva er det beste med å jobbe i Addovation?

Addovation gir stabilitet og gir deg frihet til å lære og utforske nye forretningsområder. For meg er det også riktig størrelse på selskapet. Ikke for stort slik at det er vanskelig å navigere mellom avdelinger, men stort nok til å finne riktig kompetanse. Og jeg vet at folk har sagt det før meg, men det føles som om vi er en del av en familie, selv om vi jobber fra 9 forskjellige kontorer over hele verden.

Takk til Matilda for en veldig inspirerende prat!

Vil du vite mer om IFS Applications eller IFS HR? Eller kanskje du vil vite mer om våre ledige stillinger eller følge oss på sosiale medier?

Følg oss på LinkedIn

Følg oss på Facebook